Linkek a témában:
Bükki sajt
Sajtjainkat természetes körülmények között szabadon tartott hegyvidéki magyar tarka tehéntejből és holstein friz tehéntejből készítjük, hagyományos technológiai eljárással.
Cserpes
Valóban nem sejtettem, hogy lesz egyszer egy Cserpes Sajtműhely, viszont tudtam, hogy többre vagyok hivatva, mint ahogy azt a családom és környezetem determinálta.
Fekete tanya
Nagymaroson a Fekete tanyán 100%-os tehéntejből gépek kizárásával (fejéstől a préselésen át a csomagolásig) kizárólag kézzel gyártott házi sajt készül.
Felgyői Kecskesajt
Gyermekkori álmunk vált valóra, amikor inem régen egy mini családi gazdaságot hoztunk létre, melynek célja kecskesajtok, joghurtok, túró készítése. Törekszünk a sajtjaink kéznűves jellegének megörzésére, ami nem csak abban jelenik meg, hogy a sajtkészítés folyamata nincs gépesítve , azaz "két kezi munkánk" van benne, hanem sajtjaink finomak legyenek, fogyasztásuk különleges élményt jelentsen.
Jáki sajt
A házi sajt egyre nagyobb teret hódít magának. A közelmúlt meglepetése volt számomra, hogy Jákon is készül sajt, ráadásul egy 22 éves egyetemista lány foglalkozik vele. - Sajtot készítettünk a Rácz majorban.
Magyar sajt lett a világ második legjobb sajtja
Ezüstérmes lett Róna Péter közgazdász füstölt sajtja a világ legnagyobb sajtkiállításán.
Nemesbugac birtok
Birtokunk, a Bugaci tájvédelmi körzet szélén található, ahol az ősgyepen elterülő legelők biztosítják magyar tarka teheneink számára az egészséges és ízletes takarmányt.
Prima donna (Herceghalom)
Cégünk olasz tulajdonú jogelődje a kilencvenes évek elején alakult, azzal a céllal, hogy az olasz típusú sajtokat bevezesse a magyar piacra, megszeretesse a fogyasztókkal ezeket a termékeket, és megismertesse az olasz sajtok – közülük is elsősorban a mozzarella – széles körű felhasználási lehetőségeit.
Meghatározás
Kézzel, hagyományos technikával készített sajtok